Controles op Qauds en Trikes centrum Breda

Er is al geruime tijd sprake van een overlast van Quads(vierwielige motorfietsen) en Trikes (driewielige motorfietsen) in het centrum van Breda. Om dat een halt toe te roepen zijn er speciale controles gepland op verschillende tijden. Zaterdag 11 juli 2015 tussen 17.00 uur en zondag 2.00 uur was zo’n controle gepland. Uiteraard werd er gelet op alle snelheidsduivels in het centrum.

Resultaten

Eén bestuurder van een trike heeft een proces-verbaal gekregen voor het overschrijden van de maximumsnelheid met 44 km/u op de Academiesingel. De bestuurder van een motorscooter kon direct zijn rijbewijs inleveren toen de agenten zagen dat hij met 76 km/u over het trottoir van de Haagdijk scheurde omdat de weg vermoedelijk te druk was. Dit leverde een levensgevaarlijke situatie op voor mensen die uit hun huis stapten. Ook haalde hij andere auto’s links en rechts in. Hij moet, naast het feit dat hij een forse bekeuring krijgt, ook een verkeerscursus gaan volgen.
Twee automobilisten konden op de Lunetstraat ook direct hun rijbewijs inleveren omdat ze te snel reden. Er werden snelheden gemeten van 115 en 107 km/u.
Verder werd nog een alcomoblist betrapt die meer dan twee keer teveel op had en werden er nog vier andere verkeersovertredingen bekeurd.

Quad

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden