Brutale ‘koerier’ gaat er met kratten vol smartphones vandoor

De politie maakt beelden openbaar van een uiterst koelbloedige dief. Door zich voor te doen als koerier en zo de medewerkers van een telecomwinkel in Breda te misleiden, wist deze man op 23 december 2020 een grote partij mobiele telefoons buit te maken.

Vanwege corona-maatregelen zou de winkel die dag voor langere tijd gesloten worden. De voorraad telefoons zou worden opgehaald om op een beveiligde locatie te worden opgeslagen. Een kwartier eerder sloeg de brutale dief zijn slag.

Ruim een ton schade

De man had een steekkarretje, een klembord en een vlotte babbel. Er leek voor de medewerkers geen vuiltje aan de lucht. In de overtuiging dat ze met de koerier te maken hadden die ze verwachtten, gaven ze hem een aantal kratten mee met meer dan honderd smartphones erin. De totale waarde daarvan is ruim een ton.
Toen zo’n vijftien minuten later de échte koerier kwam, was de oplichter al lang en breed verdwenen. Gelukkig voor het onderzoek zijn er van hem wel vrij duidelijke camerabeelden.

Mogelijk auto of busje

Meld het alstublieft als u weet of vermoedt wie de man op de beelden is. Hij heeft een lichte huidskleur, donkere wenkbrauwen en lange wimpers. Toen hij die ochtend tegen 10.30 uur de winkel in kwam, had hij een kortgeschoren, donkere baard.
De man kwam, ondanks zijn brutale actie, op geen enkel moment nerveus over. Met zijn buit op het steekkarretje liep hij vanaf de winkel aan de Ginnekenstraat in de richting van het Van Coothplein. Vermoedelijk had hij in de omgeving een auto of busje klaarstaan en mogelijk was daarbij een handlanger betrokken. Alle informatie hierover is welkom!

  • Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 – 6070

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden