Aanhouding na opzettelijk inrijden op fietser

Foto: Renkum Nieuws

Een ruzie is zondagochtend zodanig uit de hand gelopen dat er vermoedelijk opzettelijk is ingereden op een fietser. Een verdachte is aangehouden. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis.

Er is nog veel onduidelijk bij de rechercheur die de zaak in behandeling heeft, hij roept getuigen dan ook op zich snel te melden.

Opzettelijk inrijden op fietser

Er zijn veel verklaringen maar er is ook veel gebeurd. Wat we nu in ieder geval weten is dat er op zondag 12 september 2021 om 2.45 uur meerdere telefoontjes binnen komen bij het Operationeel Centrum. Enkele telefoontjes gaan over een ruzie in de Generaal Maczekstraat, andere telefoontjes gaan over een aanrijding in de Poolseweg en weer andere melding gaan over een incident aan de Benedictinessenhof. Deze straten liggen direct bij elkaar.

Meerdere politie-eenheden worden naar het incident gestuurd. De agenten krijgen onderweg te horen dat er mogelijk opzettelijk is ingereden op een fietser. De auto zou daarna zijn weggereden. Er wordt een merk genoemd en een signalement van één van de inzittenden. In de Poolseweg ligt het slachtoffer van de aanrijding. Personeel van een ambulance ontfermd zich over de 25-jarige man uit Dorst en brengen hem naar een ziekenhuis. In de Generaal Maczekstraat ligt veel glas op de weg. Agenten vegen dat aan de kant en op dat moment komt een auto langsrijden die voldoet aan het merk wat was opgegeven als verdachte van de aanrijding. De bestuurder krijgt een stopteken. Aan de voorzijde zit verse schade wat kan duiden op een aanrijding die kortgeleden is gebeurd. De 21-jarige bestuurder uit Breda wordt aangehouden voor poging tot doodslag en zijn 15-jarige passagier uit Breda voor betrokkenheid bij dit incident. De auto wordt in beslag genomen.

Getuigen gezocht

De recherche is zondagochtend begonnen met het ontrafelen van de verschillende verklaringen, er zal ook nog een buurtonderzoek gedaan worden. Maar als er mensen zijn die meer van de verschillende incidenten afweten, of misschien camerabeelden hebben van de incidenten dan zijn die meer dan welkom waaronder via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006)

.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden