Elf kilo crystal meth bij toeval aangetroffen na snelheidsovertreding

Foto: Renkum Nieuws

Bij toeval heeft een agent van de dienst Infra (verkeerspolitie) in de kofferbak van een auto elf kilo crystal meth aangetroffen. De 23-jarige bestuurder uit Zundert is aangehouden.

Zijn snelheid en de geur hebben hem verraden, zo laat de politie weten.

Lasercontrole op de Graaf Engelbertlaan

Op woensdag 29 september 2021 om 20.45 uur wad de agent van de dienst infra bezig met een lasercontrole op de Graaf Engelbertlaan. Hij zag op zijn apparatuur dat een auto 107 km/u reed terwijl 50 is toegestaan. Hij stapte in zijn surveillanceauto en gaf de bestuurder een stopteken.

De bestuurder van de auto werkte mee met de agent. De 23-jarige bestuurder uit Zundert kreeg te horen dat zijn rijbewijs werd ingevorderd. De procedure werd aan hem uitgelegd.

Drugs

Maar daar stopte het niet. De agent rook tijdens het gesprek een vreemde lucht. De bestuurder garandeerde hem dat hij geen drugs had gebruikt. De agent onderzocht toch de auto maar kon zo niets vinden. De geur bleef en hij opende ook de kofferbak. Daar stond een doos in. De bestuurder probeerde nog te voorkomen dat de agent in de doos keek maar omdat hij een vermoeden had, door de geur, dat er drugs in de auto lag opende hij de doos. Daarin lagen diverse gesealde pakken in met witte brokken en poeder. Toen werd duidelijk waar de lucht vandaan kwam. In totaal bleek het om 11 kilo vermoedelijk crystal meth te gaan. Verder lagen er nog enkele honderden grammen vermoedelijk LSD bij. De agent heeft direct versterking gevraagd en de verdachte is aangehouden. De auto met de drugs, die ruw geschat een waarde van meer dan een miljoen vertegenwoordigen, is in beslag genomen.

De productie en verhandelen van drugs zijn een van de vele vormen van ondermijning. Omdat het grote geld wat met de drugs verdiend wordt moet worden witgewassen om zo in de bovenwereld gebruikt te kunnen worden. 

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden