Prinsenbeek Breda – Drie personen omgekomen bij eenzijdig ongeval

Op maandag 13 juli 2015 om 12.00 kwamen er bij de politie enkele telefoontjes binnen dat een auto langs de A16 over de vangrail was geschoten. Dat zou tussen Breda en knooppunt Zonzeel gebeurd zijn in de richting van Rotterdam. Daarbij zouden enkele personen ernstig gewond kunnen zijn. Hulpdiensten spoedden zich ter plaatse. Toen die bij de auto kwamen bleken de drie inzittenden al te zijn overleden.

Maatregelen en onderzoek

Medewerkers van Rijkswaterstaat hebben direct twee van de drie rijstroken afgekruist om een veilige werksituatie te maken voor de massaal aanwezige hulpdiensten. De politie is direct een onderzoek gestart naar de oorzaak van dit ongeval. Uit het sporenbeeld en getuigenverklaringen kan de conclusie getrokken worden dat de auto op onverklaarbare wijze aan de rechterzijde van de snelweg van de weg is geraakt. Daar is de auto op een vangrail beland en doorgeschoven. Naast de vangrail stond een paal met wegbewijzering. De auto is vermoedelijk met het dak tegen deze paal gekomen waardoor het dak van de auto af is gebroken. De auto, met inzittenden, is een stuk verderop langs de vangrail in het gras tot stilstand gekomen. Enkele getuigen hebben het ongeval en de situatie meteen gemeld bij de hulpdiensten.

Weg afgesloten

De rijksweg is langere tijd gedeeltelijk afgesloten geweest. Nadat de stoffelijke overschotten en de auto vervoerd waren en het onderzoek afgerond was is de weg weer vrij gegeven door Rijkswaterstaat. Getuigen die iets van dit ongeval gezien hebben worden verzocht dit te melden via het meldformulier op politie.nl/melden of via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M

Identiteit

De identiteit van de slachtoffers is nog niet bekend. De politie doet haar uiterste best om zo snel mogelijk de directe familie te informeren.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden