Verdachte inbraak na achtervolging aangehouden

De glazen toegangsdeur van de schoenenzaak was ontzet en verbroken. De eigenaar verklaarde dat er uit de zaak circa 20 tassen gestolen waren. In 2014 werd in deze winkel vijf keer ingebroken. Een getuige vertelde dat de twee daders waren weggereden op een motorscooter. Alle beschikbare politie eenheden werden ingezet om naar de daders te zoeken.

Achtervolging

Agenten zagen een motor met daarop twee personen rijden over de Backer en Ruebweg in de richting van de Haagse Beemden. Er werd een achtervolging ingesteld. Een grote linnen tas met daarin de buit werd door de bijrijder op de vluchtroute weggegooid maar door agenten veilig gesteld. Op de kruising met de Emerparklaan gleed het duo met de motorfiets onderuit en kwam tegen de vangrail. Beide personen renden vervolgens het Walpad op in de richting van de Peerdsbroek. Agenten achtervolgden de verdachten, waarbij een van de dienders nog een waarschuwingsschot heeft gelost. Uiteindelijk werd op de Padakker een 45-jarige man als verdachte aangehouden. Hij is een bekende van de politie. De motorfiets is vermoedelijk van diefstal afkomstig.

 

Oproep

De politie is nog op zoek naar getuigen die de inbrekers hebben gezien op de Veemarktstraat of op hun vlucht. Zij kunnen bellen met 0900-8844

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden