Politie legt beslag op kweekmateriaal hennepteelt

Het ging om een bedrijfspand aan de Wilhelminasingel. Op de toegangsdeur van de zaak hing een brief dat men met ingang van 1 maart gesloten was. In het pand waren diverse personen aanwezig. Er waren allerlei goederen op voorraad die voor de teelt van hennep bestemd zijn. Het ging daarbij om kweektenten, afzuigsystemen, rootchrushers, rootcutters etc. In overleg met de Officier van Justitie zijn 49 pallets met materialen in beslag genomen en in twee vrachtwagens afgevoerd. Ook een gedeelte van de bedrijfsadministratie werd meegenomen.

Arrestatie

De eigenaar van het bedrijf, een 29-jarige man uit Tilburg meldde zich later. Het werd gearresteerd en is na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal weer in vrijheid gesteld.

Verruiming Opiumwet

De Opiumwet is met ingang van 1 maart jl. aangepast. De voorbereidende handelingen van illegale hennepteelt zijn voortaan strafbaar. De wetswijziging biedt het openbaar minister en de politie de mogelijkheid strafrechtelijk in te grijpen, nog voordat er daadwerkelijk hennep wordt geteeld en gevaarlijke kwekerijen in werking zijn. Ook kunnen hiermee de zogenaamde ‘facilitators’ (zoals growshops en verhuurders van henneppanden) gemakkelijker strafrechtelijk worden aangepakt.

 

 

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden