Snorders aangehouden in Breda

Twee agenten in burger hielden toezicht  in het horeca concentratiegebied. Zij keken uit naar drugsdealers en snorders. Het duo werd op de Hoge Brug bij de Haven aangesproken door een man die aan hen vroeg of ze een taxi nodig hadden. De dienders stemden daar mee in en liepen met de man naar de Prinsenkade waar de auto stond. Een vrouw zat achter het stuur, die door de man als zijn vriendin werd voorgesteld.. De agenten gaven als eindbestemming Teteringsedijk aan. Daar moesten ze 12 euro afrekenen waarna het illegale taxi duo werd aangehouden.

Reden actie

Er wordt tegen snorders opgetreden omdat er sprake is van oneerlijke concurrentie. Zij dragen immers geen belasting af. Bovendien lopen de passagiers extra risico dat de gebruikte auto’s niet verzekerd zijn of in slechte technische staat verkeren. De actie volgde omdat bij de politie en de Inspectie Leefomgeving en Transport klachten zijn binnen gekomen dat bezoekers van het uitgaanscentrum in Breda na afloop op straat worden aangesproken met de vraag of zij een taxi zoeken, waarna zij bij bevestiging tegen betaling vervoerd worden.

 

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden