Breda – Babbeldieven actief in Tuinzigt, bejaarde bewoners bestolen

De gedupeerde bewoners hebben aangifte gedaan. Zij vertelde dat rond 12.00 uur werd aangebeld. Er stonden twee mannen voor de deur die zich uitgaven voor agent en een nep politielegitimatiebewijs toonden. Zij vertelden bezig te zijn met een onderzoek naar buitenlandse criminelen die uit zouden zijn op het spaargeld van ouderen. Tijdens de babbeltruc achterhaalden zij de plek waar de bewoners contant geld bewaarden. Dit geld, een aanzienlijk bedrag, hebben zij buit gemaakt. Later die middag kwam nog een tweede melding uit de wijk binnen, bij die bewoner bleef het bij een poging.

Signalement

Het zou gaan om blanke mannen die beiden een blauwe spijkerbroek en wit overhemd droegen.

Dader 1: 45-50 jaar, circa 1.70 meter lang, bierbuik. Krullend peper- en zoutkleurig haar.
Dader 2: 28-35 jaar oud, 1.85 meter lang, donker achterover gekamd haar.
Getuigen die de daders gezien hebben en / of mogelijk andere informatie hebben bijvoorbeeld over hun vervoermiddel worden verzocht contact op te nemen met 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Voorkom dat u slachtoffer wordt

Helaas heeft niet iedereen die bij u aanbelt, goede bedoelingen. U kunt zelf maatregelen nemen om te voorkomen dat u slachtoffer wordt van dieven en oplichters. Daarvoor geven we de navolgende tips:

– Laat niet zomaar onbekenden in uw huis. Check wie u binnen laat.
– Doe ‘s-avonds laat en ‘s-nachts niet open als u niemand meer verwacht en u niet weet wie er voor uw deur staat.
– Als iemand zegt dat hij namens de gemeente, politie een bedrijf of een instelling komt, vraag dan om een legitimatiebewijs. Bekijk het goed.
– Bel eventueel ter controle naar het betreffende bedrijf of instantie, vóórdat u de persoon binnenlaat. Zeker als u de zaak niet vertrouwt.
– Laat een collectant niet ‘onbewaakt’ achter. Doe de deur even dicht terwijl u uw portemonnee gaat halen, of leg een klein geldbedrag vlakbij de voordeur neer in bijvoorbeeld de meterkast. Een collectant is verplicht een legitimatiebewijs en een vergunning van de gemeente bij zich te dragen. Heeft de persoon deze niet, geef dan geen geld.
– Als onbekenden ‘in nood’ aan de deur komen en vragen of ze het alarmnummer mogen bellen, laat ze dan niet binnen, maar bel zelf het alarmnummer.
– Meld verdachte situaties altijd bij de politie. Uiteraard helpt u de politie als u een goed signalement kunt geven van de verdachte. Vluchtrichting en het eventueel daarbij gebruikte voertuig zijn daarbij ook belangrijk.
– Voor vragen en advies kunt u terecht bij uw wijkagent.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden