Voorkom diefstal, graveer je fiets op 15 april!

Bij het Centraal station, aan de Gravinnen van Nassauboulevard te Breda, vindt op 15 april 2015 tussen 14:00 uur en 20:00 uur een actie plaats tegen de vele fietsendiefstallen die rond het station plaatsvinden. Politie, Gemeente, Stadstoezicht, NS, Centrum Fietsdiefstal, Veilig Verkeer Nederland en de Fietsersbond hebben voor deze actie de handen ineen geslagen en zijn die dag aanwezig om fietsen gratis te graveren, registreren en repareren.

Op 15 april 2015 krijgen bezoekers van het Centraal station voorlichting hoe zij het beste diefstal van hun fiets kunnen voorkomen. Ook kunnen bezoekers gratis hun fiets later graveren en registreren, zodat bij een eventuele diefstal de fiets een uniek nummer heeft en traceerbaar is. Er is ook gelegenheid om gratis door Veilig Verkeer Nederland kleine reparaties aan de fiets uit te laten voeren. Tijdens de dag zal een ‘echte’ fietsendief laten zien hoe hij te werk gaat.

Hotspot voor diefstal

Uit cijfers van de politie is gebleken dat het Centraal Station een hotspot is voor fietsdiefstallen. In 2014 waren er bij het Bredase treinstation 190 aangiftes van weggenomen fietsen. Met de recente ontwikkelingen en bouw van het nieuwe station hebben verschillende partners van de politie ook een start gemaakt met de aanpak van de fietsendiefstallen.

De komende tijd houdt de politie meer acties om de diefstal van fietsen terug te dringen in het stationsgebied. Zo vinden er extra surveillances bij het Centraal Station plaats en wordt een lokfiets ingezet worden. De actiedag is bedoeld om de burgers bewust te maken van het risico en er op te wijzen wat de fietsers zelf kunnen doen om een diefstal te voorkomen. De gemeente zorgt al enige tijd voor de veiligheid en begaanbaarheid van de stalling aan de Gravinnen van Nassauboulevard door foutief en gevaarlijke gestalde fietsen te verplaatsen, te labelen of te ruimen.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden