Politie onderzoekt insluiping boot

Foto: Publiek domein

De beveiliger reed tijdens zijn surveillance op de Academiesingel en zag een aantal hekwerken omliggen. Toen hij de hekken overeind wilde zetten, hoorde hij geluiden bij de passantenhaven en betrapte het tweetal. Een van de mannen probeerde er met een reddingsboei vandoor te gaan, de ander zette het met lege handen op een lopen. Dankzij de komst van een tweede beveiliger konden de mannen worden staande gehouden. Ze zijn overgedragen aan agenten.

Beschadigde bromfietsen

Tijdens de aanhouding meldde zich nog een bewaker die had gezien dat het tweetal zich ook had misdragen bij een fietsenstalling in de Kraanstraat. Er lagen diverse bromfietsen om en die bromfietsen waren beschadigd. Het verdachte tweetal is vervolgens meegenomen naar het politiebureau op verdenking van diefstal af/uit een boot en vernieling en heeft de nacht in de cel doorgebracht. Ze zijn dinsdagmiddag verhoord. Tegen de mannen is proces-verbaal opgemaakt.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden