Breda – Aanspreken op gedrag loopt uit op mishandeling agent

Op zondagmorgen 2 augustus 2015 om 4.30 uur zagen surveillerende agenten twee mannen zitten op een terras aan de Tolbrugstraat wat al gesloten was. De terrassen in Breda moeten om 2 uur leeg zijn. De mannen zaten iets te eten en hadden een troep gemaakt. De agenten spraken de mannen hierop aan en maakten de afspraak dat ze hun troep zouden opruimen. Korte tijd later vertrok het tweetal echter zonder de rommel op te ruimen. De agenten spraken de mannen aan om alsnog een bekeuring te geven. Een van de mannen, een 23-jarige inwoner van Breda, wond zich hierover zo op dat hij de agent beledigde. De agent stapte op hem af en gaf aan dat hij aangehouden was voor deze belediging. De agent pakte hem vast maar de verdachte verzette zich. Beiden kwamen ten val en raakten in gevecht. De verdachte greep de agent om zijn nek die zich met enkele klappen moest bevrijden. Ook sloeg de verdachte de agent meerdere keren met zijn vuist tegen zijn hoofd. Collega’s schoten te hulp en de agent kon bevrijd worden. De verdachte is naar het bureau gebracht. De agent had last van zijn nek en hoofd maar heeft, ondanks zijn verwondingen, zijn dienst afgemaakt. Hij heeft uiteraard aangifte gedaan van belediging en mishandeling. Van het hele incident zijn camerabeelden die gebruikt zullen worden bij het proces-verbaal.

Geweld tegen hulpverleners streng aangepakt

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en treedt er streng tegen op. Bij agressie en geweld tegen politieambtenaren staat de politie pal achter haar medewerkers. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Met het openbaar ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen politiemensen en andere personen met een publieke taak altijd wordt verhoogd.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Cookieinstellingen