Aldi supermarkt in Breda overvallen

Foto: Publiek domein

Twee mannen stapten ’s ochtends de winkel binnen via het magazijn en bedreigden de 2 aanwezige personeelsleden en een vrachtwagenchauffeur met vuurwapens.

Een personeelslid werd gedwongen om de kluis open te maken. Vervolgens werden deze 2 personeelsleden en de vrachtwagenchauffeur opgesloten in de kantine en vastgebonden. Dit duurde ongeveer 20 minuten.

Derde dader

Tijdens de overval op de Aldi aan de Teteringsedijk, stond een derde dader in een auto bij de winkel te wachten. Het gaat om een bruine personenauto van het merk VW Golf, type 5, met de cijfers 62 in het kenteken. Nadat de twee andere daders waren ingestapt, gingen zij er vandoor, mogelijk in de richting van de Kapittelstraat. De politie stelde direct na de overval een zoekactie in de omgeving in. Ook is er een buurtonderzoek gestart. De daders zijn nog niet aangetroffen.

Getuigen

Direct na de melding werd een Burgernet bericht verspreid. Van de daders is op dit moment slechts een summier signalement beschikbaar. Het gaat om twee jonge mannen, van Noord-Afrikaanse afkomst, lengte tussen 1.70-1.80 meter lang. De ene dader had een normaal postuur en de ander was slungelig. Van de chauffeur van de personenauto is geen signalement beschikbaar.

De aanwezige personeelsleden hebben na de overval professionele ondersteuning gekregen, zij zijn heftig geschrokken. De politie is nog steeds op zoek naar getuigen. Deze kunnen zich melden bij de politie via 0900-8844. Liever anoniem? 0800-7000.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden