Belg aangehouden na achtervolging in gestolen auto

Foto: Asja Vossen

Op vrijdagmiddag zagen agenten  van de Landelijke Eenheid een Porsche Macan rijden met Belgisch kenteken over de A16 bij Breda. Nader onderzoek wees uit dat de auto als gestolen te boek stond. Toen de bestuurder in de gaten kreeg dat er politie achter hem reed verhoogde hij zijn snelheid. De agenten bleven hem volgen maar de bestuurder ging steeds roekelozer rijden op de drukke weg A16 en daarna de Belgische E19. Hij reed met snelheden van boven de 200 kilometer per uur over de vluchtstrook. Omdat het te gevaarlijk werd voor de agenten maar ook voor de andere weggebruikers verlaagde de agenten hun snelheid en raakten het voertuig uit het zicht. Door de politie in Nederland werden Belgische agenten gewaarschuwd.

Uiteindelijk toch gepakt

Nederlandse agenten bleven uitkijken naar de auto in Belgie en namen in Belgie de eerste afslag richting Meer. Dit was een gouden zet want niet veel later zagen agenten de Porsche van de weg afliggen. De bestuurder was kennelijk van de weg geraakt en was te voet gevlucht. In de omgeving werd gezocht naar de man en jagers die hier liepen werden ook op de hoogte gebracht. Korte tijd later werd de man door de jagers gezien en de 20-jarige Belg werd door Nederlandse agenten aangehouden en overgedragen aan de Belgische politie. De dure auto bleek in Belgie te zijn gestolen.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden