Breda – Drie arrestaties vanwege openlijke geweldpleging

Het geweld vond plaats op zaterdag 8 augustus 2015 om 03.20 uur op de Havermarkt. De aanleiding van de vechtpartij is nog niet duidelijk. Horecaportiers grepen in en scheidden de verdachten, waarna de politie gewaarschuwd werd.

Arrestaties

Uit camerabeelden de betrokkenheid van de vier personen bij de openlijke geweldpleging. Op de beelden is te zien dat er over-en-weer vuistslagen in het gezicht worden uitgedeeld. Drie van hen werden gearresteerd en overgebracht naar het politiebureau. Het gaat om:
– 19-jarige jongeman uit Berkel Enschot
– 22-jarige man uit Breda
– 24-jarige man uit Breda
De 24-jarige verdachte ging eerst naar het ziekenhuis. Hij moest gehecht worden. Na de medische verzorging werd ook hij ingesloten in het politiebureau.
De 22-jarige verdachte is een militair. Om die reden is ook de Koninklijke Marechaussee in het politieonderzoek betrokken.
De vierde verdachte zag in het tumult kans om te ontkomen en is op dit nog voortvluchtig. De politie is op zoek naar hem en roept hem op zichzelf te melden.

Verstoring openbare orde

Eerder in de nacht stuurden agenten een compleet Belgische voetbalelftal de binnenstad van Breda uit. Dat gebeurde vanwege wangedrag en ordeverstoringen.

Veilig en gezellig uitgaan

Uitgaan in het centrum van Breda is veilig en gezellig; politie, gemeente en horecaondernemers willen dat ook graag zo houden en rekenen op de steun van het uitgaanspubliek. Wie komt voor de gezelligheid, is van harte welkom. Wie Breda bezoekt met andere, minder goede bedoelingen, zoals het verstoren van de openbare orde, provocerend gedrag, discriminatie, drugs- en overmatig alcoholgebruik, zal dat merken. Bij dit soort overlast komen agenten direct in actie, al dan niet op basis van camerabeelden die het hele gebied overzien. Dus: de politie in het horecatoezicht is vriendelijk als het kan en streng en doortastend als het moet.Zo blijft stappen in de binnenstad van Breda nu en in de toekomst veilig en karaktervol.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden