Verwaarlozing van pitbull

Een inspecteur van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) werd op 4 april gebeld door de dierenpolitie vanwege een zeer vermagerde pitbull.

De agent was op een adres in Breda en het bleek een acuut probleem. De hond was zo mager en verwaarloosd dat er direct ingegrepen moest worden. De inspecteur heeft daarop meteen contact opgenomen met RVO.nl, die gaf aan dat de eigenaar nog 1 uur de tijd kreeg om zelf naar een dierenarts te gaan, zo niet, dan zou de politie het dier meenemen.

Ondanks deze waarschuwing deed de eigenaar dit niet. De dierenagent heeft de hond toen meegenomen en naar een dierenarts gebracht. “Dit maak ik zelden zo extreem mee”, was de reactie van de arts toen hij het dier bekeek. Na uitgebreid onderzoek bleek dat de hond er zo slecht aan toe was, dat er geen ander optie over was dan het dier uit zijn lijden te verlossen. De arts heeft de hond in moeten laten slapen.

Tegen de eigenaar is proces-verbaal opgemaakt, het Openbaar Ministerie zal verder bepalen welke strafmaat hier tegenover komt te staan. Het enige lichtpuntje is dat de hond verder lijden bespaart blijft.

Bron: Dierenbescherming

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden