Twee woninginbrekers op heterdaad aangehouden

Foto: Asja Vossen

De politiemeldkamer kreeg rond 00.15 uur een melding van een alerte getuige, die glasgerinkel hoorde. Hij vermoedde dat er in de woning werd ingebroken. De daders hadden een personenauto klaar staan. Diverse politie-eenheden reden onmiddellijk naar de Bavelselaan, terwijl de getuige de laatste informatie aan de medewerker van de meldkamer doorgaf.

Liggen

Een hondengeleider met een politiehond arriveerde in de Bavelselaan en kreeg te horen dat de daders op dat moment vanuit de voortuin de weg opliepen. De agent zag op datzelfde moment een man vanaf de oprit de Bavelselaan oplopen. Hij liep naar een geparkeerde personenauto. Hierop riep de agent dat de man was aangehouden. De politiehond begon hierbij te blaffen. De agent pakte de man bij zijn arm en sommeerde hem om te gaan liggen.

Autoruit

Terwijl de inbreker niet onmiddellijk naar de agent luisterde, hoorde de agent dat de auto, waar de man naar toe was gelopen, werd gestart. De agent vermoedde dat in deze auto een handlanger zat. De agent sloeg op een ruit van de inmiddels wegrijdende auto. De ruit brak hierbij. Hij sommeerde de bestuurder te stoppen, maar deze reed weg.

Tanden

Toen de agent weer naar de eerste man keek, zag hij dat de politiehond de man met zijn tanden in zijn broek vast had. Nadat de man ging liggen, liet de politiehond onmiddellijk los. De man werd geboeid en voor verder onderzoek overgebracht naar het politiecellencomplex Mijkenbroek, waar hij werd ingesloten. Het gaat om een 18-jarige man uit Zundert.

Signalement

Terwijl de eerdergenoemde personenauto bij de woning aan de Bavelselaan wegreed, verspreidde een andere agent het signalement van deze auto. Een andere politie-eenheid zag de auto op de Allerheiligenweg en liet deze stoppen. De bestuurder werd aangehouden. Het gaat om een 19-jarige man uit Zundert. Hij werd eveneens naar het politiecellencomplex Mijkenbroek gebracht.

Politieonderzoek

Bij onderzoek bleek dat daadwerkelijk in de woning was ingebroken. De daders hadden een ruit vernield om binnen te komen. De woning was doorzocht. Vanaf de oprit werd een personenauto gestolen. Omdat de bewoners afwezig zijn, is nog geen aangifte opgenomen en is niet bekend wat er verder ontvreemd is. Woensdagmorgen is een sporenonderzoek in en om de woning uitgevoerd. De mannen worden woensdag verhoord.

 

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden