Breda – Moeder winkeldievegge negeert stopteken

Rond 15.00 uur werd gemeld dat in een drogisterij op de Burcht zojuist een circa 50-jarige vrouw was betrapt op diefstal omdat het alarm afging. De dievegge was weggerend en in een kleine rode auto gestapt. Een alerte getuige noteerde het kenteken van de auto.

Voertuig gesignaleerd

Agenten zagen de bedoelde auto rijden op de Allerheiligenweg. Ze gaven een stopteken dat echter door de bestuurster werd genegeerd. Er ontstond een achtervolging waarbij ook de optische en geluidssignalen werden aangezet. In de auto zaten twee vrouwen. De bestuurster passeerde met hoge snelheid fietsers en reed één van hen bijna aan. Ook reed ze tegen de richting in op de Rozenlaan en de van der Borchlaan. De auto begon tijdens de rit te roken en kwam uiteindelijk door technische problemen op de Ginnekenweg tot stilstand.

Aanhoudingen

De dienders zagen dat de bijrijdster uitstapte en weg rende. Een van de agenten wist haar te achterhalen. Deze 44-jarige vrouw uit Eindhoven werd aangehouden. Zij had een grote zwarte tas met daarin drogisterij artikelen en sieraden bij zich. Ze is een bekende van de politie ter zake vermogensdelicten. De bestuurster, een 71-jarige vrouw uit Roosendaal, werd ook aangehouden. Zij is de moeder van de andere verdachte. In de auto werd nog een grote boodschappentas gevuld met verzorgingsproducten aangetroffen. Kennelijk heeft moeder in de auto gewacht terwijl haar dochter winkeldiefstal pleegde. Er wordt proces-verbaal tegen het tweetal opgemaakt.

 

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden