Drie overtreders bij alcoholcontrole Maasroute (A-59)

Foto: Asja Vossen

De controle startte zaterdagmiddag 18 april om 17.00 uur en duurde tot zondag 19 april 2015 om 02.00 uur. Drie overtreders werden betrapt en bekeurd.

Voor diverse kleine overtredingen werd waarschuwingen gegeven. Bij de controle bleek dat een passerende taxi uit ‘s-Hertogenbosch niet verzekerd was. De chauffeur kreeg proces-verbaal aangezegd en de taxi werd buiten dienst gesteld op een parkeerplaats. Drie automobilisten werden bekeurd:

  • A-59 bij Made: automobilist blies 445 ug/l
  • A-59 bij Waspik: automobilist blies 415 ug/l
  • A-59 bij Waalwijk: automobilist blies 690 ug/l. Van deze bestuurder is het rijbewijs ingevorderd en opgestuurd naar de Officier van Justitie

Videovoertuig

Het onopvallende videovoertuig van de politie legde het verkeersgedrag vast van een beschonken automobilist. De man reed verkeersgevaarlijk en met hoge snelheid door de bebouwde kom van Breda. Toen hij een bekeuring kreeg, bleek dat er ook alcohol in het spel was. De ademanalyse gaf een uitslag van 655 ugl. Goed voor een proces-verbaal en onmiddellijke invordering van het rijbewijs.

Misdrijf

Het rijden onder invloed is een misdrijf! Om redenen van verkeersveiligheid houdt de politie alcoholcontroles. Jaarlijks komen ongeveer 200 verkeersdeelnemers om door alcoholgebruik en ongeveer 80 door drugsgebruik. Iemand die aan het verkeer deelneemt is strafbaar bij een alcoholgehalte vanaf 220 ug/l. Als het alcoholgehalte van de adem van de bestuurder hoger is dan 570 ug/l wordt het rijbewijs van de betreffende verdachte ingevorderd. Een ‘beginnend bestuurder’ is iemand die korter dan vijf jaar het rijbewijs heeft. Zo iemand is al in overtreding bij een ademalcoholgehalte van 88 ug/l. Ook het rijbewijs van een ‘beginnend bestuurder’ wordt eerder ingenomen, namelijk al bij 350 ug/l.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden