Breda – Inbreker aangehouden met hulp van alerte buurtbewoners

Zaterdagmiddag 15 augustus werd rond 15.00 uur een inbraakpoging gemeld aan de Grote Houw. Geen verdachte werd gevonden. Wel kon de bewoner een goed signalement geven van de verdachte. Enkele uren later werd op de Heusdenhoutsestraat ook een inbraakpoging gemeld. Een buurtbewoonster had de man verdacht rond zien lopen in een hofje en een foto van hem gemaakt. Het signalement van de eerste poging aan de Grote Houw en de man op de foto kwamen overeen. Maar ook hier vond de politie de man niet.

 

Nadat de agenten waren vertrokken meldde de vrouw een tweede keer dat de man bij de Heusdenhoutsestraat was. Nu was er een tweede verdachte erbij. Twee agenten zagen de verdachten lopen. Zij probeerden weg te rennen in de richting van de Kapelstraat. De agenten zetten een achtervolging in. In een brandgang van de Gastakker hebben ze één van de verdachten aangehouden. Hij is ingesloten voor verhoor in het cellencomplex aan de Mijkenbroek. De tweede verdachte wist te ontkomen.

Verdachte situatie? Bel 112!

De politie begrijpt heel goed dat een woninginbraak, een ingrijpende gebeurtenis is. De aanpak van dit misdrijf heeft dan ook topprioriteit binnen de politie. Met meer surveillances, preventieve acties en door criminelen extra in de gaten te houden. U kunt zelf ook veel doen om te voorkomen dat u slachtoffer wordt van een inbraak. Bent u toch slachtoffer geworden? Doe altijd aangifte!

U kent uw buurt het beste. U weet wie uw buren zijn en in welke auto’s zij rijden. Bel altijd 112 als u in de buurt iets verdachts ziet. Noteer bijvoorbeeld het kenteken van de verdachte auto en/of het signalement van de verdachte persoon. Geef dit door aan de politie. Blijf rustig, neem geen risico’s! Meld uw naam, uw woonplaats, het adres en wat er precies aan de hand is.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden