Agressieve boksende bewoner aangehouden die politie aanvalt

Foto: Asja Vossen

De agenten gingen ter plaatse vanwege een melding van geluidsoverlast. Een 29-jarige mannelijke bewoner zou harde muziek draaien en daarbij ook luid schreeuwen. Het zou gaan omĀ een complex waar mensen begeleid worden vanwege psychische problemen. Ook eerder op de avond werd hier al over geklaagd. De dienders hoorden dat het geluid uit een appartement op de begane grond kwam, waarvan de deur open stond. De kabel werd uit de box gehaald waarna het stil werd.

Bokshandschoenen en een schroevendraaier

Plotseling sprong een man op van achter een muur. Hij had witte bokshandschoenen aan en haalde uit naar een van de agenten die de slag door achteruit te springen nog net kon ontwijken. Hierop riepen de agenten tegen de agressieve man dat hij was aangehouden. De man die hard schreeuwde en brulde sloeg opnieuw enkele keren in de richting van de politiemensen waarna pepperspray werd ingezet. De agressieve man bleef zich verzetten. Pas toen politiehond Figo het commando vast kreeg en de man in zin rechterarm beet, staakte hij zijn verzet. In zijn broeksband werd nog een schroevendraaier in het ziekenhuis behandeld en daarna ingesloten. Hij is in verzekering gesteld.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden