Bewoners Haagse Beemden naar mobiel politiebureau voor spreekuur

Foto: Asja Vossen

Tijdens overleg in de Haagse Beemden bleek dat er behoefte is aan een laagdrempelig en integraal contactmoment in de wijk. Daarom zetten de verschillende betrokkenen nu bij wijze van proef onder andere het mobiele politiekantoor in.

In de wijk Gageldonk / Kievitsloop hebben de partners gekozen voor een ruimte in het wijkkantoor aan de Katerdonk. Het ‘oude’ politiespreekuur in de wijken Muizenberg en Kesteren is vervallen. De proef met de wijkspreekuren duurt vooralsnog een half jaar. Na een half jaar wordt gekeken of het in een behoefte voorziet of niet.

U kunt het integrale wijkspreekuur elke 1e en 3e woensdag van de maand op de volgende plekken bezoeken:

Wijk Heksenwiel / Kroeten

Deelnemers: Politie
Gemeente Breda
Wonen Breburg
Locatie: Politiebus op de weekmarkt, nabij winkelcentrum Heksenwiel
Tijdstip: 11.00 – 12.00 uur

Wijk Muizenberg / Kesteren

Deelnemers: Politie
Gemeente Breda
Laurentius Wonen
Locatie: Politiebus op de parkeerplaats van winkelcentrum Muizenberg
Tijdstip: 13.00 – 14.00 uur

Wijk Gageldonk / Kievitsloop

Deelnemers: Politie
Gemeente Breda
AlleeWonen
Locatie: Wijkkantoor, ruimte AlleeWonen, Katerdonk 3, nabij winkelcentrum Donk
Tijdstip: 16.30 – 17.30 uur

Mobiele politiebureau

Het mobiele politiebureau is duidelijk herkenbaar en volledig ingericht als kantoor. (Wijk)agenten kunnen er niet alleen mensen ontvangen, maar kunnen er ook andere werkzaamheden in verrichten, zoals een eenvoudige aangifte opnemen of uitwerken, e-mails ontvangen en beantwoorden, gegevens opvragen over bijvoorbeeld vervoermiddelen, openstaande boetes, enzovoorts. Het is overigens niet de bedoeling dat de wijkagent er uitgebreide of complexe aangiften opneemt, daarvoor kunt u op afspraak in het politiebureau terecht.

Preventieadvies

U kunt in het mobiele politiebureau terecht met bijvoorbeeld vragen, voor preventieadvies, om problemen zoals burenoverlast of jeugdoverlast te bespreken of om een verdachte situatie te melden. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat u zaken opspaart. Als u de politie dringend nodig heeft, omdat u slachtoffer bent of bijvoorbeeld getuige van een verdachte situatie, bel dan direct 112! Op die manier vergroot u de pakkans. Heeft het geen spoed en wilt u graag uw wijkagent spreken, bel dan 0900-8844.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden