Bredanaar (47) gearresteerd voor huiselijk geweld

Foto: Publiek domein

Agenten gingen ter plaatse na een melding van een 46-jarige vrouw, ze vertelde dat ze in de woning mishandeld was door haar man. Hij was de badkamer binnen gekomen en had haar bij de keel vastgepakt.

De man duwde haar naar de slaapkamer, waarbij hij haar keel probeerde dicht te knijpen. Ze stikte bijna en kon nauwelijks adem halen. Er ontstond een worsteling waarbij ze diverse krassen in haar gelaat op liep. Ze kon op een gegeven moment vluchten naar het balkon van waar ze om hulp riep. Ze heeft aangifte gedaan. Haar man zou haar de afgelopen jaren vaker hebben mishandeld.

Doe aangifte tegen huiselijk geweld

De politie stimuleert slachtoffers om aangifte te doen van huiselijk geweld. Maar een aangifte is niet (meer) noodzakelijk om een dader aan te houden. Bij voldoende ander bewijs, bijvoorbeeld letsel en getuigenverklaringen, kan de politie een dader toch aanhouden. Slachtoffers en daders worden gestimuleerd om hulp te zoeken. Hierover zijn concrete afspraken gemaakt met partnerorganisaties. Het doel is niet om de relatie te beëindigen, maar wel het geweld te stoppen.

Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer is gepleegd. Het kan daarbij gaan om lichamelijk en seksueel geweld en om psychisch geweld, zoals bedreiging en belaging (‘stalking’). Huiselijk geweld kan de vorm aannemen van kindermishandeling en seksueel kindermisbruik, partner-relatiegeweld in alle denkbare verschijningsvormen, en mishandeling of verwaarlozing van ouderen. Politie, Openbaar Ministerie, Reclassering, Raad voor de Kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan het voorkomen en zo snel mogelijk stoppen van huiselijk geweld. Zij zijn van mening dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden