Drie aanhoudingen na vechtpartij, twee agenten naar ziekenhuis

Vrijdagavond 22 mei 2015 werd omstreeks 20.40 uur door een medewerker van Jeugdzorg aan de politie gemeld dat een gezin uit Kazachstan, vader, moeder en vier kinderen met hun koffers uit een Opvanghuis was vertrokken. De hulpverlener was met name bezorgd over het welzijn van de twee jongste kinderen, meisjes van 3 en 6 jaar. Het gezin verbleef eerder in Nederland en is bekend bij Jeugdzorg. Ze waren kennelijk gisteren uit Duitsland gekomen en waren naar de Opvanglocatie gegaan voor onderdak.

Koolpad

Agenten troffen het bedoelde gezin aan op het Koolpad. Inmiddels stond er ook een taxi. Na telefonisch overleg met Jeugdzorg werd duidelijk dat de twee jongste kinderen onder toezicht gesteld werden en met toestemming van de rechter geplaatst moesten worden. Nadat deze beslissing aan de ouders bekend was gemaakt, vond er direct een escalatie plaats, waarbij vader en de twee oudste kinderen de agenten aanvielen. Er werd geschopt en geslagen. De politieagenten hebben pepperspray ingezet. Ook werd assistentie collega’s aangevraagd. Uiteindelijk werden vader en de twee zonen aangehouden.

Letsel slachtoffers

Twee agenten moesten voor behandeling naar het ziekenhuis vanwege respectievelijk kneuzingen en een hersenschudding. Een van hen werd ter observatie opgenomen. Een derde agent kreeg trappen tegen haar been en in haar gezicht

Strafeis verhoogd

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. Bij agressie en geweld tegen politieambtenaren staat de politie pal achter haar medewerkers. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Afgesproken is dat de strafeis bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden