Mannen springen in water bij haven

Foto: Publiek domein

Het tweetal zat zondag 24 mei rond 15.30 uur op het terras bij een café aan de Vismarktstraat. Bikers van de politie werden aangesproken door een medewerker van het café omdat de mannen klanten lastig vielen.

De agenten vroegen het tweetal om hun ID, wat ze niet konden tonen. Ze werden gesommeerd de binnenstad te verlaten waarop ze richting de Hoge Brug liepen. Daar klommen ze op. Een agent reed richting het tweetal waarop beiden van de brug af in het water sprongen. Bij het verlaten van het water konden de mannen niet de haven verlaten omdat dat voor een evenement was afgezet met hekken. De twee trokken daarop een hek kapot en gooiden er mee naar de agenten. Agenten wilden de twee aanhouden voor vernieling en verstoring van de openbare orde. Omdat zij tegenwerkten bij de aanhouding hebben agenten geweld moeten gebruiken. De mannen zijn ingesloten in het cellencomplex op Mijkenbroek.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden