Breda – Integrale verkeersactie in en rondom Breda

Vrijdag 4 september 2015, tussen 18 uur en 01.30 uur is er een integrale verkeersactie gehouden in en rondom Breda. Er waren twee statische controles op de Lunetstraat en op de Smederijstraat en er was een dynamische controle met onder andere een videoauto.

Resultaten statische controle

Vijf en tachtig bestuurders moesten een blaastest afnemen. Eén bestuurder had 1,5 keer te veel gedronken en krijgt een proces verbaal. Drie voertuigen bleken niet verzekerd te zijn. De belastingdienst nam zeven voertuigen in beslag, waarvan er twee daadwerkelijk werden afgesleept. In totaal werd er 8942 euro aan achterstallige belastinggelden geïncasseerd.

Resultaten dynamische controle

Er werden diverse voertuigen gevolgd teneinde gevaarlijk rijgedrag vast te leggen op beeld. Hieruit vloeiden drie processen-verbaal voort. Eén voor een snelheidsovertreding van 43 km/u waar 130 km/u was toegestaan, één voor een overtreding van 55 km/u waar 130 km/u was toegestaan. En één maal een proces-verbaal voor het niet handsfree bellen terwijl de bestuurder met een snelheid van 170 km/u reed waar 130 km/u was toegestaan. In het kader van de CAO acties werden, naast de bekeurde overtredingen, ook diverse waarschuwingen uitgedeeld voor geringe feiten.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen