Uitstel rechtszaak om bedreiging journalist

Foto: Asja Vossen

Vanwege doodsbedreigingen aan het adres van een Somalische journalist die in Breda woont, heeft de rechtbank in de Brabantse stad een kort geding dat woensdag tegen hem zou dienen, uitgesteld. Dahir Alasow was gedagvaard door Dahabshiil, een Somalisch bedrijf dat het versturen van geld faciliteert. De journalist ligt al jaren juridisch overhoop met Dahabshiil, omdat hij het bedrijf beschuldigt van het financieren van terrorisme.

Volgens een woordvoerster van de rechtbank hebben beide partijen om extra beveiliging gevraagd en kon dat niet voor woensdag worden geregeld. Een nieuwe datum voor de zitting is nog niet bekend.

In een video op YouTube bedreigt een man met bedekt gezicht Alasow met de dood. Tegen BN/De Stem zegt de journalist dat hij al jaren wordt bedreigd door de islamitische terreurorganisatie Al-Shabaab. ,,Ik ben 90 procent zeker dat dat nu ook zo is.”

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden