08 Onrustige situatie na NAC-RODA JC: 7 aanhoudingen, 1 gewonde agent

Direct na de voetbalwedstrijd, waarbij NAC degradeerde, probeerden NAC-supporters eerst de aanhangers van RODA JC te bereiken in het stadion. Toen dit mislukte, probeerden enkele honderden NAC-supporters dit opnieuw buiten het stadion. De politie was goed voorbereid en wist met ME-ers op linie de supportersgroep op afstand te houden. Daarbij werden enkele charges uitgevoerd.

Stalen pijp

Tijdens deze charges duwde een verdachte een agent met een stalen pijp van zijn paard. Daarbij kwamen zowel de agent als het paard ten val. De agent raakte daarbij gewond aan zijn ribben en ging voor onderzoek naar het ziekenhuis. Het paard bleef ongedeerd. De verdachte, een 43-jarige inwoner uit Breda kon even later worden aangehouden voor mishandeling en openlijke geweldpleging.

Camerabeelden

Een 23-jarige man uit Breda probeerde in het tumult ook een agent met een stalen pijp te slaan. In de menigte wist hij te ontkomen, maar kon vrij snel daarna aan de hand van camerabeelden worden opgepakt. Verder hield de politie nog vijf andere NAC-supporters aan voor openlijke geweldpleging, vernieling en belediging. Alle verdachten zijn ingesloten en in verzekering gesteld. Zij worden verhoord. Rond 19.00 uur keerde de rust rond het NAC-stadion weer terug.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden