Rumoerige uitgaansnacht in Breda

Foto: Asja Vossen

De vechtpartij ontstond rond 03.00 uur op de Visserstraat. Daar hadden NAC aanhangers het aan de stok gekregen met een groep Feyenoord supporters. Kennelijk scandeerden de Rotterdammers : “Feyenoord Rotterdam”. Toen agenten ingrepen keerde het geweld zich tegen hen.

Er werd een linie gevormd door de politiemensen van de horecadienst, de noodhulp en enkele portiers. Hondengeleiders en agenten te paard verleenden bijstand. Een 22-jarige Bredanaar die slaande bewegingen maakte naar de dienders werd onder veel verzet aangehouden. Hierna werd de Potkansteeg schoon geveegd waardoor een veiligere werksituatie ontstond. Voor een café op de Havermarkt werd een 27-jarige Bredanaar aangehouden ter zake belediging. Deze verdachte verzette zich bij zijn arrestatie en zou een van de agenten geschopt hebben. Er raakten twee agenda gewond bij de aanhoudingen. Ook een 21-jarige Tilburger werd op de Havermarkt aangehouden ter zake belediging. Een 19-jarige Bredanaar werd omstreeks 03.35 uur op aanwijzing van het cameratoezicht op de Havermarkt aangehouden ter zake opruiing,

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden