Breda – Vier arrestaties vanwege bedreiging in verkeersruzie

De vier aanhoudingen vonden plaats op donderdagmiddag 24 september 2015 rond 16.30 uur op de Concordiastraat. Kort daarvoor was er sprake van een verkeersruzie Westerparklaan. Twee volwassenen en een kind (3) werden door de inzittenden van een grijze Kia Picanto bedreigd met een zwart handvuurwapen. Via het alarmnummer 112 werd de politie gewaarschuwd. Nadat de bewuste grijze Kia gesignaleerd werd, volgde een zogenaamde uitpraatprocedure. Daarbij werden de vier verdachten gearresteerd. 

Uitpraatprocedure

Een uitpraatprocedure is een procedure die gebruikt wordt bij het veilig aanhouden van vuurwapengevaarlijke verdachten. Zij worden met getrokken wapens gecontroleerd door de politie uit het voertuig/de woning gehaald. De agenten houden vanachter een dekking de verdachten onder schot. De verdachten krijgen gesproken opdrachten om de arrestatie zonder risico’s te laten verlopen.

Arrestaties

De vier verdachten zijn afkomstig uit Bergen op Zoom (16, 16, 17) en Etten-Leur (18). Zij moesten mee naar het politiebureau voor verhoor. Tegen hen is proces-verbaal wegens bedreiging en overtreding van de Wet Wapens en Munitie. Bij doorzoeking van hum auto vonden de agenten in het dashboardvak een zwart pistool. Nadere inspectie wees uit dat het om een imitatie ging van een echt wapen.

Imitatiewapen = verboden

Nepvuurwapens zijn in Nederlander verboden gesteld in de Wet Wapens en Munitie. Veel mensen beseffen niet hoe ernstig de gevolgen kunnen zijn als nepwapens in verkeerde handen vallen. Ze zijn namelijk vaak zo goed nagemaakt dat ze niet van echt zijn te onderscheiden. Ze kunnen dus gemakkelijk te gebruiken om iemand te bedreigen of een overval te plegen. Wie zo’n nepper in zijn of haar bezit heeft, krijgt een proces-verbaal en een flinke boete. Daarnaast volgt ook altijd de in beslagname van zo’n imitatiewapen.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden