Zwijndrecht, Breda – Drie mannen aangehouden voor het dreigen met een mogelijk vuurwapen

Zondag 27 september 2015 om 21.15 uur kwam er bij de politiemeldkamer in Tilburg een melding binnen dat drie mannen in een auto verdacht werden van een bedreiging met een vuurwapen. Om ongeveer 21 uur hadden de inzittenden van een auto, waarvan het merk en kenteken bekend was, een andere automobilist bedreigd en achtervolgd. Dat was gebeurd op de rijksweg A16 ter hoogte van Zwijndrecht in de richting van Breda. De aangever, een 43-jarige man uit Emmen, ging vermoedelijk niet snel genoeg aan de kant. Het drietal in de auto maakten gebaren naar hem waarbij hij zag dat één van de mannen een op een vuurwapen gelijkend voorwerp in zijn hand had. De aangever voelde zich bedreigd en probeerde weg te komen. Daarbij werd hij achtervolgd zelfs toen hij van de snelweg af ging. Ondertussen belde de aangever de politie van de eenheid Zuid Holland-Zuid die, gezien de rijrichting en de woonplaats van de te naam gestelde van de auto, de eenheid Zeeland West-Brabant belde op hun beurt.

Procedure gevaarlijk verdachten

Er werd post gevat bij de afritten en korte tijd later kwam de auto de afrit van de snelweg afrijden bij Prinsenbeek. De bestuurder kreeg een stopteken. Nadat hij was gestopt zijn de verdachten door middel van een uitpraatprocedure aangehouden. Dit omdat de melder had aangegeven dat er mogelijk een vuurwapen in de auto aanwezig was. Bij de procedure, die bedoeld is om een veilige werksituatie voor de agenten, de verdachten en de omgeving te creëren, word het overige verkeer stilgezet en worden de verdachten één voor een uit de auto gepraat. De agenten staan dan op veilige afstand met hun vuurwapen gericht op de verdachten. De auto waarin het drietal reed is inbeslag genomen. Het betroffen drie mannen van 23, 24 en 25 jaar respectievelijk uit Emmeloord, Groningen en Breda. Na onderzoek is er geen vuurwapen of iets wat er op lijkt aangetroffen. De zaak wordt verder onderzocht.

Getuigen

De politie zoekt getuigen van dit voorval. Ook is het mogelijk dat er iets uit de auto, een lichtkleurige Mercedes 190, gegooid is onderweg. Reed u op zondag 27 september tussen 20.45 uur en 21.30 uur op de rijksweg A16 tussen Zwijndrecht en Breda en is u iets opgevallen dan wordt u dringend verzocht dit te melden via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden, via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden