Breda, Oosterhout, Oisterwijk – Vijf hennepkwekerijen opgerold

Met een melding bij de politie en goed speurwerk van agenten werden op de Reinierstraat en de Kasterleestraat kwekerijen gevonden. Op de Reinierstraat werden 150 planten vernietigd. Mogelijk waren er eerder al oogsten geweest in deze kwekerij. Op de Kasterleestraat werd bijna 500 gram hennep gevonden. Een bekende van de politie (een man van 29 jaar) werd aangehouden.

Oosterhout

Op de Verdistraat en op de Zuiderhout werden twee kwekerijen gevonden. Een nieuwe kwekerij waar geen planten stonden en op het tweede adres werden 134 planten vernietigd en materialen voor het kweken van hennep in beslag genomen. Een man (37) en een vrouw (34) zijn aangehouden die mogelijk betrokken zijn bij beide kwekerijen.

Oisterwijk

Na een anonieme melding werd donderdagmorgen 1 oktober een vijfde kwekerij met 120 planten aangetroffen op de Sprendlingenstraat. Er werd niemand aangehouden, wel werd diefstal stroom geconstateerd. Duidelijk werd dat er mogelijk eerdere oogsten waren gedaan op dit adres.

Brandgevaar

Zit er een hennepkwekerij bij u in de buurt, dan loopt u risico op brand door kortsluiting en lekkage. Criminelen die zich bezighouden met illegale hennepteelt gebruiken onderling veel geweld. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie.

Help mee hennepkwekerijen te bestrijden!

Ruikt u henneplucht of denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, bel de politie via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. Onderstaande punten kunnen wijzen op een hennepkwekerij:

  • Aanwezigheid van hennepgeur;
  • Onveilige situaties door illegale aanpassingen in de meterkast of elektriciteitsaansluiting;
  • Constant zoemend of ronkend geluid;
  • Beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden