Breda – Politie Breda en medewerkers Centrum Fietsdiefstal houden preventieactie fietsdiefstal

De deelnemers aan de actie hebben fietsers gewezen op het belang van een goed afgesloten tweewieler. Ook lieten ze hierover preventiefolders achter op geparkeerde fietsen. Geïnteresseerden konden bovendien hun fiets laten graveren en registreren. Meer informatie hierover vindt u op de website www.centrumfietsdiefstal.nl

Voor herhaling vatbaar

In totaal namen 100 mensen aan de actie deel en lieten hun fiets graveren / registreren. Het publiek reageerde positief op de preventieactie. De actie wordt dan ook zeker dit jaar nog een aantal keer herhaald. Tegelijkertijd doet de politie gericht onderzoek naar fietsendieven en naar de helers van gestolen fietsen. Zonder heler immers geen steler. Ook is het de bedoeling dat politiebikers de komende tijd fietsers controleren om na te gaan of de fiets waarop ze rijden niet van diefstal afkomstig is.

Op deze manier hoopt de politie, samen met diverse partners in veiligheid zoals het Openbaar Ministerie (dat fietsendieven en helers vervolgd), de gemeente Breda en het Centrum Fietsdiefstal de stijging van het aantal fietsdiefstallen in Breda een halt toe te roepen.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden