Beelden verdachten rellen NAC-Roda worden getoond

Foto: Breda Nieuws

Op zondag 31 mei om 14.30 uur begon de beladen wedstrijd. Voor beiden clubs belangrijk ivm degraderen of promoveren. Een spannende wedstrijd die beslist werd in de verlenging. NAC verloor. Vanaf dat moment werd de sfeer grimmig en ontaarde meteen in openlijk geweld. Een aanhoudingseenheid wist direct tien verdachten te arresteren. Twee van hen werden verdacht van openlijk geweld omdat ze stokken en pijpen naar een politieruiter hadden gegooid.

Filmbeelden

Maar met de aanhoudingen hield het geweld niet op. Het geweld richtte zich tegen de politie en tegen de spelersbus van Roda JC. Van dat geweld zijn opnames gemaakt door de politie maar ook door omstanders. Deze beelden zijn bekeken en acht raddraaiers zijn eruit gepikt. Van hen zijn duidelijk beelden. Drie van deze acht zijn herkend en hun identiteit is bekend.

Aanhouding voorkomen

Deze acht krijgen tot zondagavond 18 oktober 2015 24.00 uur de gelegenheid om zich vrijwillig aan een politiebureau te melden. Hun identiteit zal dan geverifieerd worden en er zal een afspraak gemaakt worden voor het verhoor over deze gewelddadigheden. Ze zullen dan niet worden aangehouden. Als ze niet komen dan zullen er maandag 19 oktober foto’s van de overige vijf verdachten, waar de identiteit nog niet van bekend is, getoond worden in het regionale opsporingsprogramma Bureau Brabant en via social media. Op het moment dat de identiteit bekend is zullen ze zo spoedig mogelijk, op een onverwacht moment, aangehouden worden. Ook de drie waarvan we de identiteit al hebben kunnen hun aanhouding voorkomen door zich te melden.

Dus weet je van jezelf dat je op die dag geweld tegen de politie of de spelersbus hebt gebruikt wees dan verstandig en neem zelf het initiatief. Meldt je aan een bureau om een onverwachte aanhouding te voorkomen.

Meer beelden gevraagd

De politie wil graag meer beelden hebben van die dag. Als iemand nog beelden heeft dan dit graag melden en eventueel uploaden via de politieapp, het meldformulier op politie.nl/melden of via 0900-8844.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Dossier: NAC Breda
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden