Wapenverlof verlopen, wapens illegaal

Bij de afdeling korpscheftaken van de politie, de afdeling die onder andere wapenverloven verleent, was een onderzoek gestart naar het vermoedelijk illegaal bezitten van vuurwapens. Een inwoner uit Breda was jarenlang in het bezit van vijf vuurwapens waarvoor hij ook de nodige verloven had. De man beoefende de schietsport. Nu bleek dat die verloven vanaf 2012 niet verlengd waren maar de man nog wel de vuurwapens in zijn bezit had.

Onderzoek in woning

Op donderdag 4 juni 2015 is de politie naar de woning van de man gegaan om dit te onderzoeken. Hij bleek inderdaad de vijf vuurwapens nog te hebben en ook erkende hij dat de verloven voor die wapens niet verlengd waren. De verdachte, 73 jaar oud, is hierop aangehouden en naar het bureau gebracht voor verhoor. De wapens, drie geweren en twee handvuurwapens, zijn in beslag genomen. Na verhoor is de verdachte weer in vrijheid gesteld. Hij zal zich voor de rechter moeten verantwoorden. De rechter zal zich ook buigen over wat er met de wapens moet gaan gebeuren.

Wapenbezitters let op!

Er zijn in Nederland mensen die legaal een wapen bezitten. Deze mensen, beoefenaars van de schietsport of jagers, moeten voor al hun wapens een verlof hebben. Verder moeten ze aan veel regels voldoen waaronder de manier van vervoeren en opslag in hun woning. De afdeling korpscheftaken houdt in de gaten of mensen wel aan de gestelde eisen voldoen. Maar de wapenbezitters hebben een eigen verantwoordelijkheid of ze hun verlof op tijd verlengen. Niet verlengen betekent dat men die wapens illegaal in bezit heeft en dat is strafbaar.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden