Twee arrestaties in moordonderzoek Hooge Zwaluwe

Foto: Publiek domein

De 39-jarige man uit België werd afgelopen woensdag rond het middaguur door onbekenden gewond achtergelaten bij het ziekenhuis in Oosterhout. Hij had een zichtbare steek- of schotwond opgelopen. Zijn arrestatie vond plaats op donderdagavond 15 oktober jl.

Merodelaan Breda

De 46-jarige verdachte (zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland) werd eveneens afgelopen woensdag rond het middaguur gewond aangetroffen. Dat gebeurde in de Merodelaan in Breda. Hij bleek gewond te zijn geraakt door vuurwapengeweld. Deze verdachte werd zaterdag 17 oktober 2015 aangehouden.

Onderzoek

Een Team Grootschalige Opsporing (circa 25 rechercheurs), verricht onder leiding van een officier van justitie, het opsporingsonderzoek. Het sporenonderzoek rond de plaats van het delict is afgerond. Het buurtonderzoek en het verhoor van getuigen is nog in volle gang. Op diverse plaatsen in Nederland zijn vandaag doorzoekingen van woningen verricht.

Hechtenis

De twee arrestanten zijn na hun aanhouding in verzekering gesteld. Beide mannen zitten vast op verdenking van betrokkenheid bij de zaak in Hooge Zwaluwe.

Getuigen

De politie is nog steeds op zoek naar getuigen die de afgelopen dagen iets afwijkends hebben gezien in het poldergebied rond de Hamseweg?
Ook is het rechercheteam op zoek naar mensen die meer kunnen vertellen over de bruine Jeep Renegade, die woensdag werd achtergelaten in de Romboutsstraat in Made.

Heeft u informatie voor het onderzoeksteam? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer: 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan 0800-7000 of geen uw informatie online door via www.meldmisdaadanoniem.nl

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden