Acht kwekerijen geruimd in Brabant

Foto: Publiek domein

In de strijd tegen georganiseerde criminaliteit heeft de politie regelmatig actiedagen om hennepkwekerijen op te sporen en te ontmantelen. Dinsdag 20 oktober 2015 was weer een dag.

In Breda werd in drie woningen hennep gekweekt. In een woning aan de Hoekakker werden 122 planten aangetroffen. De bewoner en een 63-jarige vrouw uit Etten-leur zijn aangehouden. Het vermoeden bestaat dat er al eerder geoogst was in deze kwekerij. De mogelijk winst die daardoor behaald is zal worden berekend. Voor de deur stond ene luxe personenauto, die is in beslag genomen in het kader van de winst afpakken van criminelen. In een woning aan de Wethouder van Haperenstraat vonden we 315 planten en ook daar werd de stroom illegaal afgetapt wat een gevaarlijk situatie opleverde. De bewoner is aangehouden. In de Namenstraat hadden we informatie dat er een zogenoemde stekkerij zou zitten. Die informatie was juist want er werden 1573 stekken gevonden en 60 hennepplanten. De bewoonster in aangehouden.

Aanhoudingen in Brabant

Bij een woning aan de Rijksweg in Nieuwendijk werden in twee ingegraven containers 260 planten gevonden. Men had er alles aan gedaan om ontdekking te voorkomen want de agenten konden alleen via een verborgen ruimte bij de containers komen. Er werd stroom van het netwerk gestolen. De twee bewoners werden aangehouden. In Oosterhout werd in een woning aan de Tilburgseweg een kwekerij met 430 planten gevonden met een illegale aftakking in de meterkast. De bewoner is ook hier aangehouden. In een woning aan de Laguitensebaan in Rijsbergen troffen we een kwekerij inclusief illegale stroomaftapping met 235 planten aan. Hier was niemand aanwezig maar aanhoudingen worden niet uitgesloten.
In Tilburg vonden we twee kwekerijen. Eén in een woning aan de Hoefstraat en één in een woning aan de Postelse Hoeflaan. In totaal 418 planten( respectievelijk 168 en 250). In de laatste woning werd een 29-jarige vrouw uit Tilburg aangehouden.

Hennepkwekerij inval Nieuwendijk
Hennepkwekerij Nieuwendijk

Brandgevaar

Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u risico op brand door kortsluiting en lekkage. Criminelen die zich bezighouden met illegale hennepteelt gebruiken onderling veel geweld. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie.

Help mee hennepkwekerijen te bestrijden!

Ruikt u henneplucht of denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, bel de politie via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. Onderstaande punten kunnen wijzen op een hennepkwekerij:

  • Aanwezigheid van hennepgeur;
  • Onveilige situaties door illegale aanpassingen in de meterkast of elektriciteitsaansluiting;
  • Constant zoemend of ronkend geluid;
  • Beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden