Terneuzen – Vijf dronken bestuurders aangehouden tijdens alcoholcontrole

De controle werd gehouden tussen 21.00 en 04.00 uur samen met de afdeling I&O-research van Rijkswaterstaat. Deze zijn bekend als SWOV-controles (Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid). Tijdens deze controles worden gegevens voor wetenschappelijk onderzoek vastgelegd. De selectieapparatuur was ingesteld op de waarde (cijfers) die door het apparaat werd gemeten en niet op de bekende letters. Hiervoor was een speciale ontheffing verstrekt door de Procureur Generaal.

Tractaatweg en Mr. F.J. Haarmanweg

Hier werden geen overtredingen geconstateerd.

Rotonde Rooseveltlaan/Serlippensstraat

Een 35-jarige man blies te veel op de selectieapparatuur. Het eindresultaat was 320 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en twee uren rijverbod.

Rotonde Buitenhaven (Sluizencomplex)

Een 47-jarige vrouw uit Hoek blies te veel. Het eindresultaat betrof 260 ug/l. Zij kreeg een proces-verbaal en een uur rijverbod.

Rotonde Guido Gezellestraat/Zuidlandstraat

  • Een 29-jarige man uit Axel blies veel te veel. Het eindresultaat 580 ug/l. Dit leverde een invordering van zijn rijbewijs op. Tevens een proces-verbaal en zes uren rijverbod. Verder zal hij nog een alcoholcursus moeten volgen van het centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen.
  • Een 55-jarige man uit Terneuzen blies ook te veel. Het eindresultaat was 300 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en twee uren rijverbod. De man verklaarde dat hij met de auto onderweg was naar het vliegveld om met vakantie te gaan.
  • Tenslotte blies een beginnend bestuurder (21) uit Breda boven de grens, namelijk 105 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en mocht een uur niet rijden.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden