Breda – Automobilist negeert stopteken en misdraagt zich in het verkeer

Twee agenten reden woensdagavond vanaf de Nassaustraat de Boschstraat in. Zij zagen dat uit tegengestelde richting een bedrijfsauto aan kwam rijden. Die bestuurder reed dus tegen de richting in. Hij sloeg op de Bouwerijstraat links af. De dienders gaven een stopteken waaraan door de automobilist niet werd voldaan. Integendeel hij verhoogde zijn snelheid en zette de verlichting van het voertuig uit. Hij sloeg vanaf de Korte Boschstraat links af de Boschstraat in, wederom tegen de richting van het verkeer in. Hierna reed hij het trottoir op waarna hij op de Valkenstraat tot stilstand kwam.

Aanhouding

Hij werd direct aangehouden ter zake gevaarlijk rijgedrag (artikel 5 wegenverkeerswet). Na zijn arrestatie schold hij de politiemensen uit onder meer voor ‘kankerwouten’. Op het bureau bleek dat hij geen rijbewijs heeft. Hij weigerde ook nog mee te werken aan de ademanalyse. In overleg met het Openbaar Ministerie worden alle misdragingen vastgelegd in een proces-verbaal.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden