Teteringen – Voetjesactie tegen inbraken

Samen met leden van het Buurtpreventie team werd er in de bewuste straten gecontroleerd. Dat gebeurde woensdagochtend 4 november 2015.  Bij maar liefst vijftien woningen was het zonder enige moeite mogelijk om de achterplaats vrij te betreden. De poorten waren niet afgesloten. In een aantal gevallen waren ook de achterdeuren van de huizen niet op slot, terwijl de bewoners ofwel in de woonkamer ofwel elders in hun huis waren. Verder bleken schuren niet afgesloten bij afwezigheid van bewoners. De spullen uit de schuren, waaronder dure gloednieuwe fietsen, konden zo worden meegenomen.

Preventie

Op inbraakgevoelige plekken werd als waarschuwing een papieren schoenafdruk neergelegd met de tekst “deze voetafdruk had ook van een inbreker kunnen zijn”. Zo hoop de politie de bewoners bewust te maken op inbraak gevoelige plekken. Zelf kunt u met verschillende maatregelen zorgen dat inbreken in uw woning niet gemakkelijk is. De meeste inbrekers gaan voor een snelle buit. Hoe langer ze bezig zijn uw woning binnen te komen, hoe groter de kans dat ze het opgeven.
Kijk voor tips en meer informatie op de website van de politie: http://www.politie.nl/onderwerpen/woninginbraak.html

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden