Breda – Agenten onderscheppen gestolen bestelbusje uit Delft

Agenten zagen rond 04.10 uur op de Backer en Ruebweg een oud-model bestelbusje rijden. De auto werd op de Emerparklaan aan de kant gezet en gecontroleerd. Tijdens de controle zagen de agenten dat onder het contactslot diverse elektriciteitskabels zichtbaar waren en dat in het contactslot geen sleutel zat. De bestuurder kon niet aantonen dat de auto van hem was. Hij zei dat de auto van een vriend was, maar kon niet vertellen waar deze vriend precies woonde. Hierop werd de man aangehouden. Het gaat om een 48-jarige inwoner uit Tilburg.

Aangifte diefstal

Toen de agenten op het politiebureau aankwamen, legden ze telefonisch contact met de eigenaar van het voertuig, namelijk een 45-jarige man uit Delft. Bij controle op de parkeerplaats in Delft bleek de auto te zijn gestolen. De man doet donderdag bij de politie in Delft aangifte van diefstal van zijn busje.

Verhoor

De Tilburger is voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Mijkenbroek in Breda overgebracht. Hij wordt donderdag verhoord. De gestolen auto is door een bergingsbedrijf weggetakeld.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden