69-jarige kaartvriend vast na vondst explosieven

De politie heeft een 69-jarige man aangehouden nadat donderdag in een woning in Breda explosieven waren aangetroffen. Dat was in een woning aan het Thorbeckeplein in Breda. Woensdagavond ontplofte een auto op het plein. Een 63-jarige Bredanaar raakte daardoor zwaargewond en ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis.

De arrestatie zou gaan om de 69-jarige kaartvriend van het slachtoffer die eerder reageerde voor de camera’s van Omroep Brabant (video).┬áDe politie meldde dat twaalf woningen zijn ontruimd. De explosievenopruimingsdienst EOD helpt de politie. De afzetting die er al was, werd vergroot.

De politie gaat ervan uit dat er woensdagavond een zwaar explosief is ontploft. Op de 63-jarige man is waarschijnlijk een aanslag gepleegd denkt de politie, hoewel het onderzoek nog niet is afgerond. Het slachtoffer is een bekende van politie en justitie.

Door de ontploffing van de zwarte Mercedes op het Thorbeckeplein liepen ook huizen schade op. Acht woningen werden in eerste instantie al tijdelijk ontruimd. Voor de bewoners is opvang verzorgd door de gemeente. Voor omwonenden is slachtofferhulp ingeschakeld.

Meer informatie

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden