Patsercontroles in Breda

Foto: Asja Vossen

Donderdag 12 november 2015 tussen 16.00 en 22.00 uur hebben verschillende politieteams (team Markdal en twee verschillenden verkeerteams), de Belastingdienst, de Rijksdienst voor het Wegverkeer(RDW) en de sociale recherche van de Gemeente Breda op twee plekken een controle gehouden.

Misdaad mag niet lonen! 80% van alle criminaliteit heeft een financieel motief. We kennen ze allemaal wel, mensen waarvan we weten dat ze geen officieel werk hebben maar toch in luxe leven. Door de crimineel het verdiende geld en de aangeschafte (luxe) goederen af te nemen, wordt duidelijk dat misdaad niet loont. Ook kan het verdiende geld niet opnieuw worden geïnvesteerd in criminele activiteiten en kunnen slachtoffers worden gecompenseerd voor geleden schade. Zo pakken we de kern van de criminaliteit aan en wordt Nederland veiliger.

Controle Roeselaarstraat

Op deze plek werden in totaal 37 voertuigen gecontroleerd. De Belastingdienst kwam twee mensen tegen die samen in totaal nog 5000 euro aan belasting moesten betalen. Daarnaast wordt er voor tien auto’s een vervolgonderzoek gestart omdat de tenaamstelling niet klopte, er vermoedelijk onterecht met een handelaars kenteken gereden werd of de technische staat niet in orde was. Het afpakteam krijgt twee zaken aangeleverd die zij verder gaan onderzoeken. De sociale recherche neemt zeven mensen in een verder onderzoek.

Controle Fellenoordstraat

Drieëndertig voertuigen werden hier gecontroleerd. Het team kon hier een persoon aanhouden voor de vreemdelingenwet. Twee mensen betaalde hun openstaande vonnissen van in totaal 2000 euro. De belastingdienst kon een openstaan de schuld van 1500 euro innen. Een auto met Zwitsers kenteken wordt verder onderzocht door de belastingdienst omdat er nog een schuld open zou staan van bijna 4000 euro. Zeven personen worden nader onderzocht door de sociale recherche. Verder nog enkele bekeuringen voor technische gebreken aan de auto. Het afpakteam kreeg twee casussen aangeleverd waar ze een onderzoek op starten.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden