Politie houdt alcoholcontrole in centrum

Foto: Asja Vossen

Tussen 19.30 uur en 23.30 uur stond de controleploeg van de politie op de Markendaalseweg. Van 00.00 uur tot 03.00 uur werd gecontroleerd op de Claudius Prinsenlaan.

De politie nam in totaal ongeveer 250 Sniffer testen af, waarna 32 bestuurders verder gecontroleerd werden.

Sniffer

De Sniffer is een alcohol detectie apparaat, waar vanaf een afstand van 10 tot 15 centimeter in geblazen moet worden. Dat gebeurt dus contactloos en is daardoor hygiënischer. Na het blazen verschijnt in de display een groene ‘NEG’ (negatief) of een rode ‘POS’ (positief). Bij een ‘positieve’ meting moet de weggebruiker alsnog blazen op het vertrouwde voorselectieapparaat. Ook wel bekend als de Dräger. Een automobilist die aantoonbaar teveel heeft gedronken, heeft dan op drie verschillende apparaten geblazen, namelijk op straat eerst op de Sniffer en het voorselectieapparaat en ten slotte op het ademanalyse apparaat op het politiebureau. Groot voordeel van het gebruik van de Sniffer is dat alcoholcontroles minder lang duren, met de Sniffer kunnen zes automobilisten in één minuut worden gecontroleerd.

Resultaten

Opvallend op de Markendaalseweg was het grote aantal bestuurders dat bij het zien van de controlepost wilde keren. Uiteindelijk weigerde één bestuurder mee te werken aan een ademanalyse en werd een beginnend bestuurder betrapt op rijden onder invloed (250 ug/l).
Op de Claudius Prinsenlaan bliezen vier mensen een rode ‘POS’ op de Sniffer, waarna ze op de Dräger moesten blazen. Twee mensen bleken uiteindelijk teveel te hebben gedronken. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen