Vuurtje stoken eindigt in aanhouding met verzet

Foto: Publiek domein

Op donderdag 11 juni 2015 om 22.45 uur kwamen er bij de politie verschillende meldingen binnen van een ernstige brandlucht. Enkele melders wisten te vertellen dat er in een tuin bij een woning aan de Nieuwe Prinsenkade een vuur gestookt werd.

Dat was al vaker gebeurd en het gaf ernstige stankoverlast. De politie ging polshoogte nemen en de agenten werden door buurtbewoners in de juiste richting gestuurd. Ze kwamen uit bij een achtertuin van een woning in die straat. Na kloppen werd de poort geopend en mochten de agenten binnen komen. In die tuin werd inderdaad hout gestookt in een buitenkachel. Gezien de weersomstandigheden gaf dat stankoverlast. De afspraak werd gemaakt om het vuur uit te laten branden. De agenten vroegen de bewoner naar zijn identiteit. Toen veranderde de toon van het gesprek en wilde de man niet meer meewerken. Het escaleerde zodanig dat de man beledigend werd ten opzichte van de agenten. Uiteindelijk werd de man aangehouden in zijn achtertuin. Hij verzette zich stevig maar kon toch geboeid worden. Onderweg naar het bureau en in het bureau bleef de man de agenten beledigen en ook bedreigen. De man is ingesloten voor de nacht.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden