Gezocht – Gewapende overval op juwelier

Omschrijving

Overvallers doen vaak een voorverkenning. Ze gaan eerst kijken voordat ze daadwerkelijk een overval plegen. Dat gebeurde ook bij deze overval.

‘Nep’klant

Op bewakingsbeelden is te zien hoe op 13 februari 2015 een man met zwarte pet en een houtje-touwtje jas de winkel in komt. Hij praat wat met een medewerkster en bekijkt enkele sieraden. Hij vertelt dat hij iets zoekt voor zijn vriendin. Uiteindelijk vertrekt hij zonder iets te kopen. Op zich niets raars, maar er blijkt toch meer aan de hand te zijn.

Twee weken later

Bijna twee weken later, op 24 februari 2015, komt deze man namelijk terug in de juwelierszaak. Dit keer is hij samen met een andere man. Beide komen ze vanuit de richting van de Grote Markt aangelopen. Eerst bekijkt het tweetal weer wat sieraden en ook dit keer lijkt er weinig aan de hand. Maar dan ineens trekt een van de mannen een pistool en al snel wordt duidelijk dat de tweede man bij hem hoort.

Alarmknop

Ondanks de paniek reageert de medewerkster heel adequaat door meteen op de overvalknop te drukken. Dat hadden de overvallers niet verwacht want ze gaan er snel vandoor. Toch grissen ze op hun weg nar buiten nog snel een armband mee.

Buiten rennen ze weg in de richting van de Houtmarkt. Vanaf de Houtmarkt kunnen ze veel kanten uit en daarom de vraag: Wie heeft ze daarna nog gezien?

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden