‘Sluiten azc is netjes’

Foto: Breda Nieuws

Als het aan de wijkraad Stadshart/Valkenberg ligt, gaat het asielzoekerscentrum (azc) in de voormalige gevangenis Boschpoort als afgesproken in oktober dicht. Dat bleek maandagavond tijdens een vergadering van die raad. Die gaf daarmee antwoord op vragen van de raadsleden Peter Elbertse (CDA) en Monica Tecklenburg (GroenLinks).

 
Beide politici zijn er voorstander van om het azc langer open te houden, nu niet duidelijk is of het belastingkantoor nog langer in beeld is als vervangend azc. Een motie daarover tijdens de raadsvergadering vorige week kreeg geen politieke meerderheid. Breda vindt dat het moet vasthouden aan de afspraak met de omwonenden dat de Boschpoort na twee jaar zou sluiten.
Reden voor de twee politici om de wijkraad, als vertegenwoordiger van de binnenstadbewoners, te vragen hoe hard de bewoners zelf vasthouden aan die afspraak. Behoorlijk hard, zo bleek. De leden van de wijkraad vinden het erg netjes dat de gemeente zich aan eerdere beloftes houdt. Ook al zijn de ervaringen met zowel de asielzoekers als met het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers positief.

 
Op de vraag of misschien het handjevol omwonenden dat al vanaf het begin gekant is tegen de komst van het azc, misschien door de goede ervaringen van gedachten is veranderd, was de wijkraad kort. “Die vraag moet niet ons, maar die omwonenden worden gesteld. Wij kunnen niet invullen waar de schoen bij hen precies wringt en in hoeverre er bij hen misschien toch ruimte is voor het langer openhouden van het azc.” Overigens benadrukt de wijkraad dat het een kwestie is waar de raad niet over gaat.

Bron: CDA Breda | Altijd op de hoogte van het nieuws in Breda? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties