Amerikaanse verkiezingen College

Foto: Wim Verhoeve

Gaat een vrouw voor het eerst de Amerikaanse verkiezingen winnen? Muziek, cabaret en serieuze gesprekken wisselen elkaar in hoog tempo af tijdens een eenmalige verkiezingsavond voor de Amerikaliefhebber.

Met de Amerikaanse verkiezingen in het vooruitzicht, barst de strijd om het presidentschap los. Het Chassé Theater brengt met >De race naar het Witte Huis de enerverende strijd om het presidentschap naar de intimiteit van het theater. Sprekers als Ferry Mingelen, Charles Groenhuijsen, Michiel Vos en Kirsten Verdel bieden een unieke vooruitblik op de Amerikaanse verkiezingen. Dit eenmalige theatercollege is slechts in drie theaters te zien en doet op 24 oktober het Chassé Theater aan. De kaartverkoop is reeds van start gegaan.

Zal er wederom een Clinton vanuit het Witte Huis regeren, of grijpt businessman Donald Trump de macht? Tijdens de unieke verkiezingsavond De race naar het Witte Huis nemen o.a. Ferry Mingelen, Michiel Vos en Kirsten Verdel de bezoeker mee in het Amerika van nu. Naast serieuze onderwerpen en discussies is er ook ruimte voor een frisse dosis Amerikaans entertainment.

Ferry Mingelen

Ferry Mingelen is voormalig parlementair verslaggever en tv-presentator van de NOS. Hij werkte onder andere voor Den Haag Vandaag, NOVA en Nieuwsuur. Op de verkiezingsavonden was hij altijd te zien als live verslaggever vanuit Den Haag. Tegenwoordig is hij regelmatig te zien als politiek commentator in het praatprogramma Pauw en in diverse debatavonden.

Charles Groenhuijsen

Charles Groenhuijsen is journalist, presentator en programmamaker. In 1986 vertrok hij naar de VS waar hij Amerika-correspondent werd voor de NOS. In 1989 kwam hij terug naar Nederland als presentator en programmamaker voor NOS-Laat en NOVA. In 1996 werd hij opnieuw Amerika-correspondent. ‘Iedereen houdt van mij’ is de veelzeggende ondertitel van het boek van Groenhuijsen over Donald Trump.

Kirsten Verdel

Hoe zitten Amerikaanse campagneorganisaties in elkaar? Hoe ziet een presidentscampagne op een landelijk hoofdkwartier er van dag tot dag uit? Wat weten campagnes eigenlijk over hun kiezers? (spoiler: meer dan 1000 dingen per Amerikaan). Kirsten Verdel was de enige buitenlandse stafmedewerker van Barack Obama tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Tijdens deze bijzondere productie vertelt Verdel hoe ze samen met haar collega’s probeerde om na acht jaar Bush weer een Democraat in het Witte Huis te krijgen.

Michiel Vos

Michiel Vos is jurist en Verenigde Staten-correspondent, standplaats New York, voor Nederlandse en Vlaamse televisie en radio. In Amsterdam schuift hij elke maand aan bij Humberto Tans RTL Late Night om Nederland bij te praten over de Verenigde. Michiel Vos verslaat de Amerikaanse verkiezingen ook voor onder andere EénVandaag (NPO), Met ’t Oog op Morgen (NOS) en KRO-NCRV radio. Daags voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen neemt Michiel Vos de bezoeker mee achter de schermen tot in het hart van de Amerikaanse politiek.

Ticketinformatie

  • Theatercollege – De race naar het Witte Huis
  • maandag 24 okt 2016 – 20.30 uur — Chassé Theater Claudius Prinsenlaan 8 Breda
  • € 28,00/31,00 (all-in prijzen) — www.chasse.nl

Reacties