Bob Bergkamp en Jeroen Bruijns kandidaat-Kamerleden voor het CDA

Foto: CDA Breda

Op 12 november jl. stelde het CDA haar kandidatenlijst vast voor de Tweede Kamerverkiezingen van volgend jaar. De lijst telt veel Brabantse kandidaten onder wie twee Bredase kandidaten: op plaats 36 Bob Bergkamp uit Breda en op plaats 50 Jeroen Bruijns uit Bavel.

 
Het CDA Breda is enthousiast dat Bob Bergkamp en Jeroen Bruijns onze stad, de omringende dorpen en de regio willen gaan vertegenwoordigen in Den Haag. “Het is voor een gemeente als Breda belangrijk om haar eigen volksvertegenwoordiger in Den Haag te hebben. Iemand die de regio goed kent en herken- en aanspreekbaar is voor de inwoners. Zo brengen we Brabant naar Den Haag èn omgekeerd.” Aldus voorzitter Mario van Mierlo.

 
Bob Bergkamp is 60 jaar, was van 2010 tot 2015 wethouder in Breda en is nu werkzaam als projectmanager sector Plan, Techniek en Logistiek in de regio West-Brabant.
Jeroen Bruijns is 27 jaar. Hij werd in 2014 met 1066 voorkeurstemmen in de Bredase gemeenteraad gekozen en is in het dagelijks leven Masterstudent Public Governance aan Tilburg University en debattrainer in het onderwijs.
Het CDA maakt bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer gebruik van regionale ‘staartlijsten’ om nóg meer regionale focus aan te brengen op de kandidatenlijst. In de twee Brabantse kiesdistricten, t.w. Tilburg (regio Midden- en West-Brabant) en ’s-Hertogenbosch (regio Oost-Brabant) zijn telkens de laatste vijf posities gereserveerd voor regionale kandidaten met een herkenbaar profiel voor de Brabantse kiezer.

  • Meer informatie over de kandidatenlijst van het CDA is te vinden op de website

Bron: CDA Breda | Altijd op de hoogte van het nieuws in Breda? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties