Bijeenkomst ‘Eerlijke Economie’

Foto: Pixabay-publiek domein

Op 9 februari aanstaande organiseert het CDA Breda in samenwerking met het landelijke CDA een interactieve bijeenkomst ‘Eerlijke Economie’. Locatie Waalse Kerk, Catharinastraat 83 Breda, aanvang 20.00 uur.

Centraal staat de vraag of de (gemeentelijke) overheid invloed wil uitoefenen op de wijze waarop bedrijven hun werkgeversverantwoordelijkheid vormgeven. Wat zou de rol van de (gemeentelijke) overheid kunnen zijn bij bestaande bedrijven en bij nieuw aan te trekken bedrijven? We hebben het dan over thema’s als arbeidsomstandigheden, eerlijke lonen, flexibele arbeid, tijdelijke contracten en pensioenen.

 
Aanleiding voor deze bijeenkomst is het vertrek van de Taiwanese mobieltjesreparateur Pegatron uit Breda. Daarmee vervielen vijfhonderd arbeidsplaatsen, vooral ingevuld met tijdelijke en flexibele contracten. Pegatron was meermalen in opspraak geraakt vanwege slechte arbeidsomstandigheden. Binnen het CDA Breda ontspon zich een discussie over de vraag hoe erg het was dat deze vijfhonderd banen verdwenen en wat we eraan hadden kunnen en moeten doen. We kwamen er nog niet uit. Het blijken lastige dilemma’s. Wij vragen u met ons mee te denken.
Na korte inleidingen vanuit verschillende invalshoeken (landelijke politiek, werkgevers, werknemers) gaan we op een actieve manier met elkaar in dialoog. Louise Boelens van Bureau Boelens zal ons begeleiden met een variant van Deep Democracy: het zogenaamde ‘gesprek op voeten’ waarbij iedereen kan meedoen. Daarbij is ook de bijdrage van de minderheid van waarde voor de uitkomst. We zien u graag op 9 februari. De koffie staat klaar vanaf 19.30 uur.

  • Meer informatie en aanmelden bij CDA Breda raadslid Els Groeneweg, [email protected] of 06 53641800.

Bron: CDA Breda | Altijd op de hoogte van het nieuws in Breda? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties